maandag 12 mei 2014

HC 18 Ethiek en diversiteit 2

HC 18: Ethiek en Diversiteit 2

N.a.v. het college het belang  van erkenning denk je na over de volgende vraag: Op welke gebieden heeft jouw groepering absoluut erkenning nodig (m.a.w. wat moet er erkend worden) en door wie moet dat erkend worden?  Waar bestaat de erkenning dan uit?

Onze doelgroep verdiend erkenning op verschillende gebieden. Uit onze interviews is gebleken dat veel mensen die zich in de doelgroep ‘minima’ bevinden veel vrijwilligerswerk verrichten. Mensen die niet in direct contact staan met mensen uit deze doelgroep weten dit niet en zijn van mening dat de mensen vaak ‘te lui’ zijn om te werken. Men weet vaak niet het verhaal achter deze persoon en zodoende ook niet dat zij bijvoorbeeld vrijwilligerswerk verrichten. Wij vinden als groep dat hier erkenning voor gegeven mag worden. Nederland is steeds meer afhankelijk van vrijwilligerswerk. Wij vinden het dan ook van belang dat mensen die vrijwilligerswerken verrichten hier voor ook erkenning verdienen. Er zou bijvoorbeeld een kleine vergoeding voor deze mensen beschikbaar gesteld kunnen worden vanuit de overheid. Tenslotte doen de mensen dit sowieso al voor ‘niets’ en zullen zo de erkenning waarderen.


Ook vinden wij als groep dat de doelgroep erkenning heeft verdiend voor de manier waarop zij maandelijks rondkomen. Wij vinden het als groep heel knap dat toch veel mensen vanuit deze doelgroep maandelijks hun eten op tafel hebben staan. Mensen die hun redelijke maandelijkse inkomen gewend zijn zullen het waarschijnlijk veel moeilijker vinden om met zo weinig te kunnen rondkomen. Er mag dan ook vanuit de ‘buitenwereld’ anders naar deze doelgroep gekeken worden en het te schatten hoe deze mensen met zo weinig kunnen rondkomen. Het beeld dat er heerst over de minima dat veel mensen in deze doelgroep ‘lui’ zijn moet veranderd worden. Hierin kan de overheid of de plaatselijke gemeente in helpen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten