maandag 12 mei 2014

HC 19 Organisatiekunde 1

HC 19: Organisatiekunde
Bram van Zandvoort
 
Op welke manier organiseert jullie groepering zich (vereniging, federatie, platform, e.d.) en welk beeld presenteren zij over zichzelf naar buiten? Vergelijk dit met het beeld dat organisaties die de groepering begeleidt of ondersteunt naar buiten toe uitdraagt over de groepering. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen? En hoe vallen deze overeenkomsten of verschillen te verklaren?'

De groepering valt de verdeling in 2 groepen. Door een interview met een vierdejaarsstudent die bij de creditbank stage liep zijn we erachter gekomen dat er een deel bereid is om te werken om uit de situatie te komen waarin zij gevallen zijn. Ook dat die mensen doorzetten, realistisch zijn en echt hun problemen willen aanpakken.

Echter (mede door klasgenoten) zijn wij erachter gekomen dat er een deel van de groepering helemaal niet wilt werken. Zij zijn namelijk bij de Sociale Dienst geweest en dit uit een interview gekomen met een medewerker. 

Wij zijn het als subgroep eens met de vierdejaarsstudent en richten ons vooral op de mensen die wel hun problemen willen aanpakken. Er word teveel gekeken naar de negatieve kanten van het verhaal waarbij de nadruk op gelegd wordt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten