maandag 12 mei 2014

HR 12 Agogiek en diversiteit (Andragogiek 1)

Bij deze opdracht proberen we inzicht te krijgen in de levensloop van onze groepering. We hebben als uitgangspunt het interview van Rosanne gekozen.

Het life event komt daarom ook uit dit interview voort.
Het life event dat we gekozen hebben is de scheiding die de desbetreffende persoon heeft meegemaakt. Een zelfgekozen scheiding, met grote gevolgen. We kunnen simpelweg stellen dat door de scheiding het hele verhaal met de schulden begonnen is en deze persoon nu ook in de minima valt. De toekomstverwachtingen zijn hierdoor erg minimaal. Mevrouw ziet het namelijk allemaal nogal somber in doordat ze dit ziet als het ergste wat haar had kunnen overkomen, het binnen de minima vallen. Wel heeft ze ontzettend ervan geleerd en ziet ze de “hoge klasse”, waar ze voor de scheiding ontzettend tegenop keek, als iets dat eigenlijk niet had moeten bestaan.


Dat is tevens ook een les wat ze wil meegeven aan de kinderen ANNO 2014. Kijk niet meer zo uit naar die klasse, kijk niet meer zo uit waar je bij wil horen maar leef gewoon op de manier die jou gelukkig maakt. Geld maakt gelukkig, dat kan ze niet ontkennen, maar het kan ook ongelukkig maken. En dat is een les die zij geleerd heeft en waar zij nu in belandt is. Dus een grote PAS OP als het gaat om geld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten