maandag 12 mei 2014

HR 4 Culturele antropologie en diversiteit 1

HC 4: Culturele antropologie en diversiteit 


Professionele socialisatie
Wij zijn er trots op deze studie te mogen/kunnen volgen. Mede doordat we trots zijn op het feit dat we het HBO-denkniveau hebben, maar ook zodat we meer van de wereld om ons heen leren kennen en daarbij anderen te kunnen helpen. Het beroep brengt met zich mee dat je direct contact hebt met mensen en samen met deze mensen doelen nastreeft en resultaten boekt.

Twee studenten zijn via het VMBO en MBO opgeklommen naar deze opleiding. Hier zijn ze zeker trots op omdat ze de verwachtingen van anderen hebben overtroffen, maar ook aan zichzelf bewezen hebben dat ze het kunnen.

Religie/levensbeschouwing
Op het gebied van religie zijn we redelijk neutraal. De katholieke studenten geloven wel dat er iets is maar hebben wel hun twijfels bij bepaalde onderwerpen. De atheïsten onder ons respecteren het geloof van de andere groepsgenoten, maar ook van andere geloofsovertuigingen. Zij zien zichzelf te nuchter om ergens in te geloven. Wel hebben zij het idee dat er iets bestaat als een geestenwereld of aura's, maar geen hemel of hel.

Etniciteit
Wij spreken van geluk dat wij in het westen zijn geboren. Vergeleken met andere landen hebben wij het enorm goed. Wij hebben toegang tot alle basisbehoeften en meer. Met andere woorden, wij hebben toegang tot alle sociale zekerheid die wij nodig hebben (en meer). Wij zijn ons er van bewust dat we eigenlijk niets te klagen hebben.

Talent/handicap
De groep ziet de persoon welke OCD/ADD heeft niet als iemand met een 'handicap' of beperking. Wij respecteren iedereen zoals hij/zij is. We merken echter wel enige verschillen in het omgaan met emoties en afwezig zijn in gedachten. Dit is geen belemmering gezien wij ons ervan bewust zijn dat ieder mens anders is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten