maandag 12 mei 2014

HR 7 Culturele antropologie en diversiteit 2

HC opdracht 7

Interview met C.
Kerkrade, Holz  – De laatste tijd zijn er zeer veel allochtone mensen van Antilliaanse afkomst komen wonen. De groep Nederlands, welke hier al eerder woonden, zijn sterk met elkaar verbonden. Er is sprake van een grote sociale cohesie. De allochtone gezinnen tonen weinig initiatief om deel te nemen aan deze verbondenheid maar veroorzaken verder geen problemen.

Het valt op dat deze gezinnen van Antilliaanse afkomst veel op straat zijn, soft drugs bij zich hebben en zich afzonderen van de andere buurtbewoners.

Binnen de buurt zijn er in totaal 5 tot 10 allochtone gezinnen. Het is een gezellige buurt, maar er gebeuren wel eens dingen, denk daarbij aan ruzies op straat.
Er wonen ook redelijk wat ouderen binnen de wijk, zowel alleenstaanden als partners waar voor gezorgd word door de beurtbewoners zelf.


De kinderen spelen vaak samen in de centrale speeltuin. Het is leuk om te zien dat kinderen dit onderscheid duidelijk niet maken. Er is een buurthuis, speciaal voor de kinderen, hier wordt zichtbaar gebruik van gemaakt. Er is ook een stamkroeg, hier wordt regelmatig gebruik van gemaakt. Denk hierbij aan feestjes en andere spelactiviteiten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten